Makutatsz pályázat középiskolásoknak

Az új tanév megkezdésével párhuzamosan az Érted szervezet által meghirdetett Makutatsz Tudományos Diákpályázat is lehetőséget kínál a középiskolásoknak kutatói munkájuk előrelendítésében. A diákok írásos pályamunkáikat legkésőbb október 17-én küldhetik be az Érted weboldalán keresztül.

A pályázati díjban azok a fiatalok részesülnek, akik pályamunkájuk keretén belül feltárják az általuk érdekelt kutatási terület részleteit, valamint a témához kapcsolódóan további terveket, célokat fogalmaznak meg. A pályázók szabadon választhatják meg a kutatás témáját, mely ennek alapján a következő három szekció egyikébe sorolódik majd be: Élet- és Tudomány szekció, Műszaki- és Reáltudományi szekció valamint Humán- és Társadalomtudományi szekció.

A pályázatokat október 17-ig lehet beküldeni, a nyertes pályázatok kihirdetésére pedig december közepén kerül. 

A Makutatsz ösztöndíj a Gedeon Richter jóvoltából számottevő pénzbeli jutalmat kínál a tudományos életben tevékenykedni vágyó középiskolások számára. Mindhárom szekcióban három személy kerül díjazásra, így a pályázat során kilenc ösztöndíj kerül kiosztásra. Az egyéni ösztöndíj értéke 600 euró, amely a pályázat elnyerését követően havi részletekben kerül átadásra. Mindezek mellett a májusban megszervezésre kerülő bemutató esemény díjazottjai az alábbi módon kerülnek jutalmazásra: 1. helyezett: 300 euró 2. helyezett: 200 euró 3. helyezett: 100 euró. 

A Makutatsz ösztöndíj nemcsak pénzbeli jutalmat von maga után, az ösztöndíjat elnyerő diákok a tudományos munkájuk pénzbeli és eszmei támogatása mellett lehetőségük nyílik képződni és tanulni, valamint útmutatásban részesülni kutatásuk tekintetében. Mindezek mellett, annak függvényében, hogy a pályázó melyik szekcióban nyerte el az ösztöndíjat, különböző juttatásokban részesülhet.

Minden további információ megtalálható az Érted hivatalos weboldalán: Makutatsz.

Szász Kinga

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

További híreink