Érted Talks
Érted talks

Érted Talks este platforma ideilor inovative, unde se pot urmări persoane (re)cunoscute în domeniul profesional din care fac parte. Subiectele abordate sunt extrem de diverse: în cadrul unui Érted Talks se vorbește despre orice de la psihologie până la arhitectură sau de la lingvistică până la chimie.

01
/06
Proiectele noastre
01
/06
Éter Blog
Éter Blog

Blogul Éter a fost înființat cu scopul de a introduce metode, posibilități, voci și persoane noi în viața publică a maghiarilor din România. Scopul lui este de a genera dezbateri despre problemele comuna, de a democratiza manifestarea opiniilor și de a aduce informația la locul potrivit, în timpul potrivit.

02
/06
Proiectele noastre
02
/06
Diáksztori
DIÁKSZTORI

Diáksztori este o inițiativă a Érted, MAKOSZ și Székelydata. Considerăm că această problemă sensibilă nu este prezentă în discursul public într-o măsură care să reflecte fidel amploarea problemei. Prin urmare, am decis să ne oferim voluntari pentru a prelua această sarcină și să vedem dacă putem face școlile noastre puțin mai incluzive.

03
/06
Proiectele noastre
03
/06
Affér
AFFÉR VITAEST

Dezbaterile Affér sunt organizate pentru a forma și îndruma opinia publică, disputa fiind una dintre acele concepte care stă la baza comunicării de zi cu zi. Cu toate acestea, există puține oportunități pentru a aborda subiecte și probleme colective.

04
/06
Proiectele noastre
04
/06
Makutatsz
MAKUTATSZ

Makutatsz este un concurs științific destinat să dezvolte gândirea liberă și înțelegerea legăturilor dintre diferitele aspecte ale vieții de zi cu zi. Scopul principal este de a sprijini liceenii în formarea viziunii generale, respectiv de a promova cercetare științifică în rândul elevilor talentați.

05
/06
Proiectele noastre
05
/06
Hi-sztori
HI-SZTORI

Scopul proiectului Hi-Sztori este de a le oferi tinerilor o perspectivă nouă și inovatoare asupra unei teme poate mai puțin populare, patrimoniul intelectual și istoric. Conservarea și promovarea istoriei și a tradițiilor Transilvaniei au un rol important în construirea comunității.

06
/06
Proiectele noastre
06
/06
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Érted

Despre noi

Împreună, transformăm Transilvania într-un loc în care merită să trăim și să planificăm.

Érted este o organizație civică înființată în toamna anului 2019, de tineri dedicați muncii în folosul comunității. Activitățile noastre se desfășoară în trei domenii: cultural-științific, economic și mediu. Scopul nostru este de a stimula viața culturală a comunității maghiare și activitatea științifică din Transilvania. Dimensiunea economică a activității noastre se reflectă în obiectivul de a explora o problemă cheie, respectiv specificul pieței muncii din Transilvania. Pe termen lung dorim să contribuim și la sustenabilitatea mediului în Transilvania prin diverse proiecte, acestea fiind încă în fază de planificare.

Érted este o platformă pentru proiecte care au ca scop să transforme Transilvania într-o regiune mai colorată, mai locuibilă și mai plăcută, respectiv o comunitate pentru cei care sunt dispuși să își ofere timpul lor liber în acest scop.

TRAGE

Érted Youtube

Dacă nu vrei să pierzi ultimele noutăți, urmărește canalul nostru de Youtube!